Even voorstellen: Fleur Bokma
We zijn erg blij met Fleur (26) in ons team! Na haar bachelor Biologie aan de Universiteit Utrecht is Fleur vorig jaar cum laude afgestudeerd aan de Master Forest and Nature Conservation aan de Wageningen University & Research. Ze is gespecialiseerd in Wildlife Ecology & Conservation en heeft onderzoek gedaan naar edelherten en damherten in Bulgarije bij Rewilding Europe. Na haar baan bij Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel gaat Fleur bij ons aan de slag als Adviseur Ecologie. In haar vrije tijd houdt Fleur van sporten, lezen en lekker koken of kun je haar tegenkomen wandelend op de Veluwe. Wat houdt Fleur bezig bij NatuurInclusief en hoe kijkt ze naar een natuurinclusieve wereld? Lees snel verder!
Heb je altijd al een interesse in natuur gehad?
Vaak hoor je dat interesse voor de natuur afkomstig is uit je jeugd en/of dat je ouders hiermee werken. Mijn voorliefde voor natuur staat los van mijn ouders. Ik weet nog dat mijn moeder het spannend vond om met mij te fietsen als klein kind omdat ik altijd maar naar beneden keek of ik beestjes op de weg zag. Waren mijn ouders aan het tuinieren, dan was ik bezig met wormen verzamelen. Op de middelbare school heb ik tijdens een snuffelstage meegelopen met een dierenarts. Maar algauw merkte ik dat bij de dierenarts je kijkt op individueel niveau en ik mij graag wilde bezig houden met dieren in het grotere geheel.
Kom je in je dagelijks leven wel eens iets “natuurinclusiefs” tegen?
Nou, ik heb een grappig verhaal. Mijn ouders hadden een tuin die ze zo natuurinclusief mogelijk probeerden in te richten. Het werkte; na enige tijd was de egel een befaamde gast in onze tuin. Altijd heel stilletjes manoeuvreerde de egel zich door onze tuin. Tot een moment dat deze egel besloot gebruik te maken van het grindpad. Mijn zus en ik waren die nacht alleen thuis en door het geluid dachten we dat een inbreker zachtjes via het grindpad naar onze achterdeur sloop. Na enige tijd discussiëren over wie zou gaan kijken, keek ik via een kiertje van het raam naar het grindpad. En daar liep onze kleine vriend nietsvermoedend naar onze tuin te waggelen.
Leuk dat je bij ons aan de slag bent! Wat zijn jouw werkzaamheden bij NatuurInclusief?
Als Adviseur Ecologie houd ik mij met twee soorten werkzaamheden bezig. Namelijk, enerzijds met quickscans, ecologisch onderzoeken en rapporten en anderzijds met soortenmanagementplannen (SMP’s en PRE-SMP’s). Ik vind het heel erg leuk om mij te verdiepen in specifieke soorten. Wat hebben soorten nodig, wat kun je doen om deze soorten een plus te geven en daar een plan van aanpak voor op te stellen voor opdrachtgevers. Vooral op het gebied van SMP’s hoop ik mij voornamelijk verder te ontwikkelen.
Met welke vaardigheden versterk je het team van NatuurInclusief?
Ik ben geïnteresseerd in personen, natuurbehoud en -herstel. Ik ben gestructureerd, systematisch en een harde werker. Met deze vaardigheden denk ik dat ik NatuurInclusief mooi kan versterken.
Wat is jouw favoriete aspect van het werk bij NatuurInclusief?
Het werken met zowel ‘de natuur’ als met mensen. En ook de gezelligheid met collega’s én het feit dat er zo veel kennis aanwezig is bij NatuurInclusief, dat ik hier zeker weten ontzettend veel kan leren.
Ten slotte, hoe zie jij een “natuurinclusieve” wereld voor je?
In een natuurinclusieve wereld zie ik het voor me dat de mens onderdeel is van en samenleeft met de natuur. Ik zou het graag zien gebeuren dat we een band met natuur krijgen en/of deze band herstellen. Dat we ons niet meer druk maken dat vogels op onze auto’s poepen bijvoorbeeld maar dat deze vogels er mogen zijn. Mijn inziens kun je de band met natuur herstellen door betere keuzes te maken en tuinen anders in te richten. Het begint bij het begin. Namelijk, de jonge generatie laten opgroeien met de boodschap dat het normaal is om natuur om je heen te hebben en hoe er het beste mee om te gaan.