BREEAM-NL

Sinds 2009 is er een nieuw keurmerk op de markt om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te beoordelen; BREEAM-NL. Het keurmerk toont aan hoe duurzaam een project of gebied is. Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen om hun bedrijf te verduurzamen en daarmee het BREEAM-NL keurmerk te behalen. Daarnaast verbeterd het vaak het imago van een bedrijf of project en onderscheid u zich van anderen. De bedoeling is dat door middel van een analyse gebouwen en projecten verbeterd worden op het gebied van duurzaamheid.

Binnen BREAAM-NL bestaan er 4 keurmerken:

  1. BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie: een keurmerk nieuwbouw- en grootschalige renovatieprojecten;
  2. BREEAM-NL In-Use; een keurmerk voor bestaande gebouwen;
  3. BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling; beoordeelt de duurzaamheidsprestatie van gebiedsontwikkeling;
  4. BREEAM-NL Sloop en demontage; beoordeelt hoe duurzaam sloopwerkzaamheden zijn van een betreffend gebouw.

Binnen deze keurmerken kunnen als score sterren worden gehaald met een maximum van 5 sterren. Deze sterren kunnen behaald worden door middel van het uitvoeren van diverse maatregelen, zoals bijvoorbeeld isolatie of energiebesparende verlichting. Maar ook op het gebied van biodiversiteit kunnen een groot aantal punten worden gescoord. Denk hierbij aan een ecologisch beheer- en beleidsplan of de aanleg van groenvoorzieningen zoals een insectenhotel of het ophangen van vleermuiskasten.

Overweegt u om iets met BREEAM-NL te doen? Laat u dan adviseren door ons. Wij kunnen samen met u kijken welke punten u kunt scoren op het gebied van biodiversiteit.

Heeft u interesse in advies in kader van BREEAM-NL? Neem gerust contact met ons op.