Training

Natuurvriendelijk Isoleren

In kader van de energietransitie is (na-)isoleren van woningen in sommige gevallen noodzakelijk. Echter kan dit veel schade opleveren voor beschermde gebouwbewonende soorten zoals vleermuizen. Hoe kan isolatie tóch doorgaan en hoe kunnen tegelijkertijd gebouwbewonende soorten beschermd worden? De training Natuurvriendelijk Isoleren kan hier uitkomst voor bieden.

Inhoud van de training:

Het (na-)isoleren van woningen is noodzakelijk in kader van de energietransitie. Tegelijkertijd kan dit veel schade opleveren voor beschermde gebouwbewonende soorten zoals vleermuizen. Regulier ecologisch onderzoek is voor de particulier doorgaans niet betaalbaar of praktisch onuitvoerbaar. Hoe kan isolatie tóch doorgaan en hoe kunnen tegelijkertijd gebouwbewonende soorten beschermd worden? De training Natuurvriendelijk Isoleren kan hier uitkomst voor bieden.

In deze training leren isolatiebedrijven de principes van natuurvriendelijk isoleren en om een woning natuurvrij te maken om het doden en/of verwonden van (beschermde) gebouwbewonende soorten te voorkomen.

De training Natuurvriendelijk Isoleren bestaat uit een gedeelte theorie en praktijk. Er is volop ruimte voor vragen en discussies.

Door wie wordt de cursus gegeven:

ecologisch advies- en projectbureau NatuurInclusief,  onder leiding van de volgende trainers:

  • David Brouwer (Adviseur Ecologie)
  • Addy Goudswaard (Adviseur Ecologie)
  • Maikel Menting (Adviseur Ecologie)

Waar & wanneer

Datum: op verzoek

Duur:  Minimaal 1 dagdeel (á 4 – 5 uur)

Locatie: Incompany of op centrale locatie

Kosten: offerte aanvragen

Aantal deelnemers: 10 – 20 personen

Aanmelden: Stuur e-mail naar  info@natuurinclusief.nl (naam, contact- en factuurgegevens eventuele dieetwensen) of meld je aan met het aanmeldformulier via de knop “NU AANMELDEN” onderaan deze pagina

Doelgroepen:

  • Isolatiebedrijven